Δραστηριότητες

Συνδυάστε την άνετη και ποιοτική διαμονή με δραστηριότητες στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.

Συνδυάστε στο Πήλιο διαμονή πολυτελείας, άνεσης με δραστηριότητες

Πήλιο διαμονή και δραστηριότητες

Ελάτε στο Petradi Hotel και ανακαλύψτε στο Πήλιο  πακέτα δραστηριοτήτων όπως Canyoning (κατάβαση φαραγγιών), Trekking (πεζοπορία) και Mountain Bike (ποδήλατο βουνού). Μπορείτε να οργανώσετε το δικό σας πρόγραμμα ή να επιλέξετε από τις διαδρομές που έχουν ετοιμάσει ειδικοί οδηγοί, όπως Canyoning στο Μυλοπόταμο, Trekking στο Χαλόρεμα ή Mountain Bike στο Φράγμα Παναγιώτικο. Όλες οι διαδρομές γίνονται με διακεκριμένους οδηγούς και είναι κατάλληλες για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Συνδυάστε στο Πήλιο διαμονή και Ιππασία

Ο Ι.Φ.Ο.Μ με τους έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους οδηγούς βουνού με το άλογο, μπορεί να προσφέρει:

  • Ιππικά μαθήματα για την πρώτη επαφή με τα άλογα.
  • Περιηγήσεις στη φύση ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.
  • Άλλες δραστηριότητες απόλυτα συνυφασμένες με τον φυσικό τρόπο ζωής.

Ας περάσουμε όμως να δούμε τι περιλαμβάνει το κυρίως μενού, δηλαδή η ιππασία:

  • Καταρχήν, υπάρχει η διαδρομή junior για τους μικρούς μας ιππείς και του γονείς τους διάρκειας μισής ώρας. 2η διαδρομή είναι η μία ώρα βόλτα μέσα στη φύση με προορισμό βουνό ή θάλασσα, με σκοπό να γίνει μια πρώτη εξοικείωση των αναβατών με την ιππασία, δηλαδή το πρόγραμμα αυτό το επιλέγουν κυρίως οι αρχάριοι ιππείς.
  • Έπειτα υπάρχουν μεγαλύτερες αποδράσεις ή και ολοήμερες όπως διαδρομή στον σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών ή στην Παλιοβίγλα Αγίου Γεωργίου Νηλείας ακόμη και στη κοντινή σπηλιά των Κενταύρων.

Καταδύσεις

Ανακαλύψτε καταδύσεις

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να αναπνέετε υποβρύχια; Αν θέλετε να μάθετε, αλλά δεν είστε αρκετά έτοιμοι να πάρετε μέρος σε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης, το Discover Scuba Diving θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε scuba για να δείτε αν σας αρέσει.

Αν και δεν είναι πραγματική πιστοποίηση κατάδυσης, κατά τη διάρκεια της εμπειρίας Discover Scuba Diving θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό καταδύσεων σε ρηχά νερά και να λαμβάνετε μια γρήγορη και εύκολη εισαγωγή σε ό, τι χρειάζεται για να εξερευνήσετε τον υποβρύχιο κόσμο.

Kayak

Στις περιπετειώδεις εκδρομές με καγιάκ,  θα κάνετε  κουπί στα πεντακάθαρα νερά της Μεσογείου στην πλευρά του Αιγαίου πελάγους, θα χαλαρώσετε στις ερημικές παραλίες, θα περάσετε μέσα από σπηλιές, θα εξερευνήσετε τη μοναδική και εντυπωσιακή ακτογραμμή του ανατολικού Πηλίου.
Έχουμε επιλογή ανάμεσα σε καγιάκ μονού και  διπλού καθίσματος, τα οποία είναι ιδανικά για οικογένειες, ζευγάρια και φίλους. Οι καθοδηγούμενες από εξειδικευμένο προσωπικό, ολοήμερες  εκδρομές μας, είναι διαθέσιμες τις περισσότερες μέρες του χρόνου, από τον Απρίλιο έως το τέλος του Οκτωβρίου. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος, χωρίς να θεωρείται απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία στη χρήση καγιάκ. Μια άλλη επιλογή είναι η συμμετοχή σας στις εκδρομές μας με SUP (Stand Up Paddleboard), μια εκπληκτική δραστηριότητα που απαιτεί λίγο καλύτερη ισορροπία. Η διδασκαλία παρέχεται, όπως άλλωστε απαιτείται.

Πεζοπορίες

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, πιστέψτε μας, η επιλογή για διακοπές στο Πήλιο θα σας αποζημειώσει. Οι διαδρομές είναι αμέτρητες, διασχίζοντας χωμάτινα μονοπάτια και καλντερίμια, φυτεμένα κυριολεκτικά μέσα σε φυσική οργιώδη βλάστηση.
Με αφετηρία και τερματισμό το κατάλυμμά μας και με τις ανάλογες οδηγίες απο εμάς, θα γνωρίσετε την απίστευτη ομορφιά ενός μικρού φαραγγιού, ονόματι “Φαράγγι του Χαλορέματος”, που ενώνει το χωριό των Αφετών με την Άφησσο.
Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε κοίτη ποταμού, κάτω από παχιά σκιά πλατάνων, δαφνών και αριστερά και δεξιά θαυμάζουμε τους ατέλειωτους ελαιώνες. Η δροσιά που επικρατεί κατά τη διαδρομή δίνει την αίσθηση ενός φυσικού air condition, ενώ στη διαδρομή θα συναντήσουμε ποικιλία άγριων φυτών, ένα ξύλινο χειροποίητο γεφύρι που μας οδηγεί στο χωριό των Αφετών και ένα τοξοτό πέτρινο παλαιό γεφύρι στην έξοδο του χωριού.

Ανακλύψτε στο Πήλιο διαμονή και κατάβαση φαραγγιών

Το canyoning αποτελεί για πολλούς οπαδούς των extreme sports την κορυφαία από τις υπαίθριες δραστηριότητες καθώς συνδυάζει την πεζοπορία μέσα σε ένα άγριο τοπίο, την κολύμβηση σε ποτάμι και την κατάβαση βράχου (rappel) σε καταρράκτη με χρήση ειδικού εξοπλισμού. Οι βουτιές στα δροσερά νερά, ο ίλιγγος του ύψους, η πεζοπορία ανάμεσα σε τεράστιους κάθετους βράχους και μέσα από στενά περάσματα όπως και η επιβλητική ομορφιά του φαραγγιού καθιστούν τη διάσχισή του μία ατελείωτη, αυθεντική περιπέτεια για απαιτητικούς, που αναζητούν έντονες εμπειρίες.