Σχετικά με εμάς

Ένας ξεχωριστός συνδυασμός στην παραδοσιακή αισθητική και τη διάθεση σας.

Το Petradi Hotel προσφέρει στο Πήλιο διαμονή πολυτέλειας και χαλάρωσης

Συνδυάστε στο Πήλιο διαμονή πολυτέλειας και ηρεμίας

Στο βουνό των θρύλων και της μυθολογίας, της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς όπου το καταπράσινο του βουνού σμίγει με το καταγάλανο της θάλασσας, βρίσκεται το πανέμορφο Καλαμάκι, το χωριό της θρυλικής πέτρας του Πηλίου. Εκεί βρίσκεται και το Petradi Hotel, έτοιμο να σας προσφέρει στο Πήλιο διαμονή πολυτέλειας, άνετη και αξέχαστη
Το Petradi Hotel βρίσκεται στο Καλαμάκι, Ανατολικό Πήλιο, μόλις 32 χλμ. από τον Βόλο, 15 χλμ. πριν τη Τσαγκαράδα και 15 λεπτών μετά τις Μηλιές. Το Καλαμάκι – ή Πρόπαν όπως το λένε οι ντόπιοι – παίρνει πια τη δικιά του θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών, χάρη στη μοναδικότητα του τοπίου του καθώς και χάρη στο νεόδμητο ξενοδοχείο μας, ένα πραγματικό κόσμημα για τον τόπο, φροντισμένο με πολύ μεράκι από την ιδιοκτήτριά του, την κ. Φούλη Λεμονή και ένα από τα καλύτερα και οικονομικότερα ξενοδοχεία στο Ανατολικό Πήλιο.

Επιλέξτε στο Πήλιο διαμονή πολυτελείας για την οικογένειά σας

Για τον ευλογημένο αυτό τόπο μιλά η ιστορία του. Τον περιγράφει η ονομασία του. Το όνομα Καλαμάκι το οφείλει στην ομώνυμη μοναδική σε ομορφιά παραλία, που απέχει περί τα 2 χλμ. από το κέντρο του χωριού, στην οποία αναβλύζει γάργαρο νερό από πηγή που βγαίνει ανάμεσα στα βράχια. Οι κάτοικοι παλαιότερα, συνήθιζαν να βάζουν ένα καλάμι στη πηγή ώστε να το χρησιμοποιούν σαν φυσική βρύση για να πιούν το νερό ή για να ξεπλυθούν απο την αλμύρα.

Ανακάλυψτε στο Πήλιο διαμονή όπου ο ήλιος ανατέλλει μέσα από το Αγαίο.

Τo δεύτερο όνομα Πρόπαν το οφείλει στη λέξη «Προπαντός». Είναι το χωριό που αντικρίζει προπαντός, όλων των άλλων χωριών, τον ήλιο που ανατέλλει μέσα από αυτό. Από εκεί εξορύσσεται η παραδοσιακή πέτρα Πηλίου – η γνωστή ως «πλάκα Πρόπαν» – από την οποία, εκτός των άλλων, έχουν κατασκευαστεί και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους καθώς και τα καλντερίμια σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.

Το Ξενοδοχείο Πετράδι είναι η ιδανική επιλογή γι’ αυτούς που αναζητούν την πολυτελή διαμονή, μέσα στην ανέγγιχτη φύση, την ηρεμία και την χαλάρωση, με την επιλογή της γρήγορης και εύκολης πρόσβασης στην διασκέδαση. Με δύο λόγια είναι ο τόπος και οι άνθρωποι που θα κάνουν τις διακοπές σας στο Ανατολικό Πήλιο απολαυστικά αξέχαστες.